Tiny en Gerard
vrijdag, 05 maart 2010 22:42

Bericht HoofddorpseCourant.nl 18-01-2010 Drie vrijwilligers Rode Kruis ontvangen Koninklijke OnderscheidingDoor: Frans Witteman | zondag 17 januari 2010 22:07
HOOFDDORP - “Ik kan u geruststellen, mijn nieuwjaarstoespraak duurt niet lang. Een aantal van u heeft een mijlpaal bereikt en daar ben ik voor gekomen." Aldus burgemeester Theo Weterings zaterdagmiddag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de afdeling Haarlemmermeer van het Rode Kruis.

De bedoelde mijlpaal was bereikt door Janny Kooij-Hiemstra uit Aalsmeerderbrug en het echtpaar Gerard en Tiny van der Maden- Nieuwenkamp uit Nieuw-Vennep. Drie noeste vrijwilligers die door Hare Majesteit de Koningin zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau. Burgemeester Weterings zette het drietal in het zonnetje en speldde de totaal overdonderde vrijwilligers de bijbehorende versierselen op.

Janny Kooij zet zich via het Rode Kruis al ruim 38 jaar voor de kwetsbaren in onze samenleving. Haar activiteiten beslaan een indrukwekkende lijst. Van het organiseren van vakantieweken en boottochten tot het geven van EHBO-lessen aan kinderen. Weterings noemde haar 'een bijzondere vrijwilliger'.

Tiny van der Maden is al ruim dertig jaar actief voor het Rode Kruis. Vlotjes rekende burgemeester Weterings voor dat zij in die jaren op basisscholen aan meer dan vierduizend kinderen EHBO-lessen heeft gegeven. Zij zorgt voor het lesmateriaal, is instructrice en neemt tevens examens af. Daarnaast organiseert zij de jaarlijkse collecte voor het Rode Kruis in Haarlemmemeer. Haar man Gerard is met hetzelfde Rode Kruissop overgoten. Ook hij is al ruim dertig jaar vrijwilliger en tevens bestuurslid. Hij is de man van de ledenwerfacties en heeft ervoor gezorgd dat op Schiphol collectebussen voor het Rode Kruis staan

LAST_UPDATED2